Vraag direct ons inspiratieboek aan!

Duurzaam bouwen volgens de BENG-eisen voor nieuwbouw

15 november 2020

Duurzaam bouwen is beter voor het milieu én op termijn voor uw portemonnee. Nieuwbouwwoningen moeten aan steeds strengere energienormen voldoen. Voor alle nieuwbouw geldt dat de vergunningsaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (ofwel de BENG-eisen).

Livingstone en Bouwmaatschappij Tizo treffen al jaren diverse maatregelen om duurzaam te bouwen. De rol van de architecten is hierbij cruciaal. Zij zorgen ervoor dat er rekening gehouden wordt met de BENG-eisen, al vanaf het ontwerp, uiteraard met oog voor uw persoonlijke woonwensen.

Duurzaam bouwen

Maatregelen voor duurzaam bouwen

Onze villa’s worden uitgerust met een efficiënte, en uiterst stille, luchtwarmptepomp waarmee de woning volledig elektrisch wordt verwarmd én gekoeld. Geheel gasloos dus!

Daarnaast bieden we meer duurzame toepassingen voor uw toekomstige droomhuis. Denk hierbij aan zonnepanelen (PV-panelen), een aardwarmtepomp, een zonneboiler en extra isolatie in muren, vloeren en daken. Met deze extra isolatie verspilt u zo min mogelijk kostbare energie.

Duurzaam bouwen

Nul op de Meter woning

Duurzaam bouwen is de toekomst. Door de steeds strengere energienormen in Nederland zal zelfs naar verwachting binnen enkele jaren iedere nieuwbouwwoning een Nul op de Meter woning zijn. Een Nul op de Meter woning is energieneutraal. Dat betekent dat er over het hele verbruiksjaar gezien net zoveel (of meer) energie lokaal op een duurzame manier wordt opgewekt, als er wordt verbruikt. 

bouwplannen